donderdag 25 april 2013

Landelijke Dag Tegen Pesten


Het aanpakken van pesten staat de laatste maanden hoog op de agenda van overheid en instanties. Vandaag – op de Landelijke Dag tegen Pesten - is een mooie gelegenheid om extra aandacht te besteden aan pesten.

Pesten op in en rondom de school is een groot probleem. Het is daarom goed om er juist daar aandacht aan te besteden. Dat is nodig zodat leerlingen met plezier naar school kunnen en de kans krijgen te leren hoe ze zich kunnen ontwikkelen in een groep. De Landelijke Dag tegen Pesten staat in het teken van samenwerken aan een veilig schoolklimaat. Door op een positieve manier en met respect met elkaar om te gaan krijgt pesten geen kans om te escaleren.

Door het hele land zijn op 19 april lokale en landelijke acties om aandacht te besteden aan het aanpakken van pesten. Pestweb, landelijk expertisecentrum pesten, verzamelt deze initiatieven opwww.pestweb.nl.

Op deze website vindt je verder veel informatie over hoe je als leerling, ouder of onderwijsprofessional met pesten om kunt gaan. Daarnaast kun je via de helpdesk contact opnemen voor een advies op maat.


In het teken van het Landelijke Dag Tegen Pesten zijn we de straat opgegaan. Kijk hieronder wat voorbijgangers over pesten te zeggen hebben: