donderdag 4 april 2013

It's up to you interactive film als discussiestarter CyberPesten
It's up to you is een interactieve film die als discussiestarter wordt ingezet op scholen om jongeren bewuster te maken van hun rol in cyberpesten. Op de landelijke dag van het (cyber)pesten – 19 april 2013 – wordt het non-profit project It’s up to you gelanceerd en gratis beschikbaar gesteld aan (middelbare)scholen.

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze wereld en nemen een steeds grotere rol in het leven van de meeste van ons, zeker voor jongeren. Hoewel je met social media enorm veel goede en bijzondere dingen kunt doen zijn ze helaas ook steeds vaker het podium waarop in Nederland alleen al meer dan 60.000 jongeren herhaaldelijk gepest worden.

In de interactieve film “It’s up to you” confronteren wij jongeren met een aantal pest-situaties. Door kijkers zelf keuzes van de hoofdpersoon te laten maken creëert iedere jongere zijn eigen persoonlijke verhaal en ervaart direct de gevolgen van zijn gekozen acties. Op scholen bekijken de jongeren de film individueel, waarna ze uitgedaagd worden tot discussie. Met zijn twintigen in een klas, en iedereen heeft een andere versie van de film gezien; gegarandeerd dat ze door de verschillende ervaringen uiteenlopende kennis met elkaar delen. Door de jongeren, begeleid op scholen, met elkaar in discussie te laten gaan leren zij van elkaar welke invloed zij kunnen uitoefenen in cyberpesten.

Help mee impact te maken. Laat anderen via email, een tweet op Twitter (#IUTY) of like op Facebook weten dat It’s up to you eraan komt op 19 april 2013. Verspreid de website www.itsuptoyou.nu met trailer en maak anderen enthousiast. Jouw hulp gaat mede voor een verschil zorgen.

Spread the word!

Stichting Reactif
Joerie Nijhuis & Tom Peeters

Jongeren zijn onze missie, niet onze markt.