donderdag 14 maart 2013

Wil jij bij Zapp Echt Gebeurd op 19 april bij een speciale schoolvoorstelling over Pesten aanwezig zijn? Reageer snel ...




Uitgescholden voor dikzak, vastgebonden aan een klimrek, bespuugd door klasgenootjes. Pesten. Het blijft een probleem. Maar vrijdag 19 april is de dag tégen pesten. Op deze dag slaan IDFA en Zapp Echt Gebeurd de handen ineen met een speciale schoolvoorstelling. En jouw klas kan hierbij zijn!
Tijdens de schoolvoorstelling krijg je twee films te zien over pesten. Het bijzondere aan deze films is dat het documentaires zijn, dus dat het echt is gebeurd. Na afloop zal de maker van de film en één van de hoofdpersonen jullie meer vertellen over hun situatie toen en nu en hoe het was om mee te werken aan de film. Daarnaast mag je zelf natuurlijk vragen stellen!

Hoe Nikita een paard kreeg

regie: Anneke de Lind van Wijngaarden
Tijdens haar lagere school tijd werd Nikita erg gepest. Op een dag ging het goed mis met haar en belandde ze in het ziekenhuis.
> Na afloop kun je de maakster van de film Anneke haar hemd van het lijf vragen
 

Gepest: Lwiza

regie: Frans BrometLwiza is 12 jaar en zit in groep acht. De hele lagere school is ze gepest. Eerst omdat ze te dik zou zijn, nu ook omdat ze pukkels heeft.
> Na afloop kun je Lwiza in het echt ontmoeten en vragen hoe het nu met haar gaat
 

Wat noet je doen?

Niet alleen voor Nikita en Lwiza is pesten een dagelijks probleem. Misschien gebeurt het ook wel bij jou in de klas. Hoe ga je daarmee om? Wat kun je doen om het tegen te gaan? Om te beginnen door stil te staan bij dit onderwerp. Bespreek het met elkaar en motiveer waarom juist jullie klas hierbij moet zijn. Bedenk met je klas ook een vraag voor Anneke en een vraag die je aan Lwiza zou willen stellen.

Mail jullie motivatie plus interviewvragen naar marije@idfa.nl. Wie weet worden jullie uitgenodigd om met de hele klas gratis naar de schoolvoorstelling te gaan! Er is maar plek voor twee klassen, dus reageer snel (in elk geval voor 8 april)


Bron: http://www.zappechtgebeurd.nl/nieuws/2013/schoolvoorstelling.html