maandag 8 september 2014

Maak je eigen musical - NETSEP - IS ANDERSOM LANG ZO LEUK NIET (ZELF SPELEN)


Musical voor basisonderwijs om in eigen beheer op te voeren

'Netsep (is andersom lang zo leuk niet)' is een musical over pesten geschreven door Milou Pouw en Yvon Noltes voor en door kinderen. Scholen kunnen het script van de musical bestellen. Het opvoeren van deze musical met leerlingen of het gebruiken van de liedjes uit de musical kan bijdragen aan de bewustwording rondom pesten.
VerhaallijnMarcella is een jonge heks die met een missie naar de aarde is gestuurd. Zij moet zich tussen de gewone mensen mengen en een goede daad verrichten. Met deze goede daad kan ze de betovering opheffen die over haar vriend Bart is uitgesproken. Op haar eerste schooldag maakt Marcella kennis met Anne, waarmee ze direct vriendschap sluit. Anne is een verlegen meisje dat regelmatig wordt gepest en ze is niet de enige die slachtoffer is van de pesterijen op school. Marcella verbaast zich over het feit dat er zo wordt gepest in de gewone mensenwereld. Dan realiseert ze zich dat dit haar missie kan worden: er voor zorgen dat het pesten stopt. 
MuziekDe musical wordt omlijst door liedjes en muziek. De liedjes belichten zowel de invalshoek van de pesters als de invalshoek van de gepesten.