woensdag 30 januari 2013

Tip: zie programma Rijswijk voor de Landelijke Dag tegen Pesten. Super initiatief.


Actie tegen pesten zoals Rijswijk

Programma

Het programma van de actie bestaat uit een estafettewandeling langs alle Rijswijkse basisscholen. Op de vijftien schoolpleinen wordt die dag een stoeptegel met het lieveheersbeestje (tegen zinloos geweld/pesten) onthuld en op de scholen wordt voorlichting gegeven over de impact van (digitaal) pesten, door er met elkaar over te praten, te knutselen en voor de bovenbouw via voorlichting over social media. Daarnaast zal een kleur- en gedichtenwedstrijd over pesten/respekt voor elkaar worden georganiseerd.
Begin dit jaar is met de Lenteprijs van Fonds1818 en AD Haagsche Courant 1000 euro gewonnen met het idee om in Rijswijk actie te voeren tegen Pesten! De actie is op vrijdag 19 april 2013, de officiƫle Nationale dag tegen pesten.

Ondersteunende organisaties

De actie wordt ondersteund door organisaties en bedrijven uit verschillende sectoren. Zo heeft wethouder Jos Bolte van de gemeente geld en medewerking toegezegd om het project te doen slagen. Hovenier Buitensfeer Tuinen (www.buitensfeer.nl) verzorgt het leggen van de stoeptegels, Mirific Communicatie & Design (www.mirific.nl) doet de public relations, Intertoys Oud-Rijswijjk stelt samen met 'ADO Den Haag in de Maatschappij' prijzen beschikbaar voor de kleur- en gedichtenwedstrijd. De stichting Sport- en Evenementen Haaglanden (www.se-haaglanden.nl) heeft aangeboden te helpen bij de organisatie van de actie.

ADO Den Haag

Onlangs heeft ook ADO Den Haag in de Maatschappij aangegeven graag mee te doen met de Aktie. De stichting is een onderdeel van voetbalclub ADO Den Haag, die zich inzet voor maatschappelijke projecten en verzorgt met  "De Held" een gastles met een delegatie van spelers op scholen (groep 7/8). In deze gastles komen naast pesten en racisme ook presteren in teamverband en het belang van scholing aan bod. De gastles wordt afgesloten met een partijtje voetbal en onderdeel van de gastles is een uitnodiging om een competitiewedstrijd van het eerste elftal van ADO te bezoeken. ADO Den Haag in de Maatschappij stelt voor de Aktie een gastles “De Held” beschikbaar en verzorgt samen met Intertoys Oud-Rijswijk de prijzen voor de kleur- en gedichtenwedstrijd.

Respect voor Elkaar

Inmiddels wordt overwogen om de actie tegen pesten om te dopen in 'actie met respect voor elkaar, vanwege de laatste trieste berichten in het nieuws over pesten en zinloos geweld. Actie is en blijft hard nodig, daarom het voornemen voor deze  belangrijke mindset van kinderen en ouders in Rijswijk op 19 april 2013. De actie is een initiatief van een betrokken Rijswijkse moeder; ondertussen hebben zich meer moeders aangesloten om te helpen.

Meedoen?

Het is voor bedrijven en particulieren mogelijk om mee te doen met het project (zo zoeken we bv. nog een swingende drumband die met de kinderen meeloopt en kunt u als ouder natuurlijk op die dag ook meelopen!). Heeft u interesse?  Kijk dan even op de facebookpagina van de actie en klik op info. Op de pagina vindt u nieuws en tips over en tegen pesten, kunt u op “vind ik leuk” klikken om de actie te ondersteunen en eventueel een bericht achterlaten of contact opnemen met de organisatie.

Bedankt voor de tip Liesbeth Junger!